Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Aantal huizen dat “onder water” staat neemt af

Het aantrekken van de woningmarkt heeft meerdere gevolgen. Niet alleen is er sprake van een 07af2f7fdcc77a62b71bd4777eadf0e1geringe toename van de gemiddelde verkoopprijs en het afname van de totale voorraad. Ook komen minder huizen “onder water” te staan. Volgens de Rabobank staan door de veranderingen ongeveer 165.000 woningen niet langer meer “onder water”.

Wanneer de waarde van een woning onder de hypotheekschuld zakt, dan wordt er ook wel gesproken van het “onder water” staan van de woning. In het begin van vorig jaar volgens de bank stonden meer dan een miljoen woningen “onder water”. Dat is inmiddels afgezakt naar een aantal van circa 900.000 woningen.

De positieve trend is volgens de bank het gevolg van twee factoren. Aan de ene kant is de prijs van een woning gemiddeld met 2% gestegen waardoor de waarde van een woning is gestegen. Aan de andere kant lossen huishoudens steeds grotere bedragen af waardoor de hypotheekschuld afneemt. Toch zal het nog een aantal jaren duren voordat het aantal woningen dat “onder water” staat onder de half miljoen zakt.

Door Redactie | Gepubliceerd op 1 juni 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email