Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Aankoop grond door Westplan Investors

Westplan heeft voor 2,65 miljoen dollar een lening overgenomen van de Amerikaanse Synovus Bank. Via deze lening is 349_Edgewater_Drive_Appraisal_2013-09-30Westplan eigenaar geworden van 34 ontwikkelde kavels, 6 woningen, 17,8 hectare bouwgrond en een stuk grond voor de bouw van 124 huurappartementen.

“De markt in Athens (nabij Atlanta, Georgia) ontwikkelt zich goed voor zowel koop- als huurwoningen”, aldus Taco Ulrich directeur bij Westplan Investors. De lening is met een grote korting overgenomen, waardoor de grond en de woningen voor aantrekkelijke prijzen gekocht zijn.

Ulrich: “Het gaat ons om de grondpositie van de huurwoningen. Het bestemmingsplan is rond en op basis van de inkoopprijs kunnen we hier zeer concurrerend een huurcomplex bouwen. Huurwoningen zijn sinds 1996 onze core business. De aankoop past in onze strategie om in onze thuismarkt zelf appartementencomplexen te ontwikkelen.”

De aankoop van de lening is geheel gefinancierd door een onderhandse plaatsing bij een selecte groep van Nederlandse relaties van Westplan.

Over Westplan Investors
Westplan is een Nederlands-Amerikaans bedrijf dat door gedreven ondernemers wordt gerund. Met kantoren in Lisse en Atlanta richten wij ons op investeringen in de Amerikaanse huurwoningmarkt. Met een portefeuille onder beheer van circa 8.300 huurwoningen en een waarde van circa $1 miljard is Westplan marktleider in Nederland.

Door Redactie | Gepubliceerd op 5 december 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email