Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

25.000 m2 leegstaande kantoren in Leiden vragen om transformatie

Leiden heeft te maken met veel leegstaande kantoren en een tekort aan (studenten)woningen. Voor ruim 25.000 m2 van de Schipholweg_1leegstaande kantoorpanden loopt een aanvraag voor herbestemming tot woonruimte. Dit blijkt uit de door de PvdA opgevraagde gemeentelijke gegevens.

De oplossing lijkt simpel als er naar de theorie wordt gekeken: teveel ongebruikte kantoren en tekort aan woningen. Maar er hangen veel regels aan het transformeren van kantoorpanden naar woningen. Dertien vastgoedeigenaren in Leiden zijn momenteel druk in overleg om herbestemming rond te krijgen. Bij twee is het op dit moment gelukt om te starten.

25.000 m2 herbestemmen
De PvdA-fractie vroeg informatie op bij de lokale overheid over leegstaande panden, in eerste instantie alleen voor het pand op de hoek van Ir. Driessenstraat en Hooigracht. Uit deze gegevens blijkt dat voor 25.000 m2 leegstaande kantoren een herbestemming is aangevraagd. Het provinciebestuur maakt zich zorgen over de Leidse kantoorstrategie, omdat het plan bestaat om tegenover het station 21.000 m2 aan nieuwe kantoorruimte te realiseren, terwijl veel bestaande kantoren leegstaan.

Door Redactie | Gepubliceerd op 13 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email