Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
 • Maandelijkse e-magazine
 • Wekelijkse updates
 • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Crowdfunding: Kadijksweg 8 te Den Burg (Texel)

foto texel 2

Kadijksweg 8 te Den Burg (Texel)

Nieuw Leven BV te Den Burg

Algemeen:

Onderneem en investeer mee met traditioneel familie-recreatie-bedrijf (3de generatie) met een duurzame investeringswens. Het nieuw te realiseren en te financieren object is strategisch gelegen aan de rand van Den Burg op een riant kavel van 17.000m2 omgeven door natuur en agrarisch gebied.

U krijgt een fair en stabiel rendement geboden op uw inleg en de ondernemer lost na de bouw en bij eerste exploitatie resultaten in eens af.

Sinds anno 1928 zijn er op de locatie grote groepen gehuisvest door de jaren heen. De huidige bebouwing is niet meer toereikend. De nieuwbouw voldoet aan de eisen anno 2020. Volledig duurzaam en ”Off Grid”. Het systeem voor doorlopende energievoorziening is een combinatie van zonnepanelen – , palletkachels in relatie tot Tesla Powerpack.

De realisatie speelt in op de trend voor een toenemende vraag aan groepsaccommodaties, groeiende bezettingsgraad op Texel en vindt aansluiting bij duurzaamheid en energiezuinigheid.

Zie ook www.nieuwleventexel.nl

In hoofdlijnen;

Type financiering: bouwfinanciering

 • Vast rente van 7% per jaar
 • Vaste aflossing in eens voor het eerst na 1 jaar, doch binnen 3 jaar.
 • Vertrekking tot maximaal 49% van de huidige waarde (LTV -49%)
 • Beperkte looptijd van 3 jaren ( 36 maanden)
 • Maandelijkse uitkering van rente aan geldgever
 • 1ste recht van hypotheek bewaard door Stichting Toezicht NewFunding

Rendement & Risico:

De geboden rente van 7 % is tot stand gekomen door toetsing en waardering middels RETSCAN®. RETSCAN® is een universeel ontwikkelde waarderingsmethode met kwalitatieve en kwantitatieve scores (www.retscan.nl ).

De geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een

Score:  D – (28)  HOOG RISICO

De holding van geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een

Score: B – (64) LAAG RISICO

(*) Deze score is als matig aan te merken op debiteur nivo. Echter het betreft een bouwfinanciering, waarbij het gehele kavel van 17.000m2 in onderpand wordt gegeven middels het Recht van 1ste Hypotheek aan Stichting Toezicht NewFunding. De relatie tussen de kwaliteit van de nieuwbouw en het onderpand maakt dat NewFunding een goede duiding kan geven op het totaal.

Type financiering:

Bouwfinanciering – Bullet

Projectkenmerken:

Het betreft een nieuw te realiseren 3 geschakelde 12 persoons vakantiewoningen in een landelijke omgeving op Texel op 1 km van . Bij de realisatie wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en is straks volledig zelfvoorzienend in stroom en krijgt een zeer beperkt waterverbruik.

Duurzaamheid:

 • A-Label bij oplevering
 • Green Key klasse Goud
 • Volledige stroomvoorziening middels zonnepanelen en Palletkachels OkoFen (terugleveren) in unieke combinatie met TESLA Powerwall (unieke combinatie in Europa

Duurzame investering groepsaccomodatie Texel

Exploitant/gebruiker:

Nieuw Leven BV is een recent opgerichte vennootschap om de nieuwe activiteiten verder professioneel vorm te geven. Van oudsher (sinds medio 1928) is de Familie Eelman al actief met groepsaccommodaties te verhuren en hebben een trouwe groep terugkomende bezoekers. De gedateerde gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de nieuwe realisatie van in eerste instantie 3 geschakelde 12 persoonsvilla’s en op termijn mogelijk nog eens 4 geschakelde 8 persoonseenheden.

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

Geldnemer/onderneming:

Nieuw Leven BV geeft Stichting Toezicht NewFunding het kavel van 17.000m2 in onderpand middels 1ste Recht van Hypotheek voor de nadere zekerheid tot nakoming van de betalingsverplichting. De heer Paul Eelman (1940) maakt hiermee de weg vrij voor ondernemersechtpaar Martijn Eelman en Heidina Bijl om groepen te kunnen huisvesten in een nieuwe en duurzame vakantieomgeving.

[download CreditSafe Rapport Nieuw Leven BV]

Toekomst onderneming:

Door Redactie | Gepubliceerd op 22 juni 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Annexum Academy


De steeds veranderende levensstijl van de consument zorgt ervoor dat retailers scherpere keuzes moeten maken in bijvoorbeeld de formule, het concept en het assortiment. Ook de supermarktsector moet zich voortdurend blijven ontwikkelen om aan alle klantbehoefte te blijven voldoen. Hoe doen consumenten over tien jaar boodschappen? Welke rol speelt online hierin? En hoe ziet een fysieke supermarkt er dan uit?

De sprekers nemen u tijdens deze Academy mee in ontwikkelingen, trends en technologie en de impact die dit heeft op supermarktvastgoed.
Programma en inhoud
13.30 uur     Ontvangst
14.00 uur     Welkomstwoord en introductie door Huib Boissevain
 14.15 uurToine Hooft, adjunct directeur van Bureau Stedelijke Planning, brengt u op de hoogte over de trends en ontwikkelingen bij supermarkten. Wat voor invloed hebben deze ontwikkelingen op bijvoorbeeld de locatiekeuze en de vestigingsstrategie van supermarkten? Welke invloed heeft ‘online’ op fysieke winkels? En wat voor effect heeft de locatiekeuze op de winkelformule?
15.00 uurJerry Stam, retailconsultant bij IBM, zal ingaan op de technologische oplossingen die supermarkten nodig hebben om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. Hoe ze bijvoorbeeld data uit veel verschillende bronnen kunnen combineren (omnichannel) om meer inzicht te krijgen in klantbehoefte. Jerry vertelt ook hoe de supermarkt er over 10 jaar uit zal zien.
15.45 uur        Pauze
16.00 uurAlfard Clerc, senior manager store engineering van Ahold, gaat in op de wijze waarop Ahold omgaat met trends en ontwikkelingen in hun formats. Zo openden ze bijvoorbeeld de Food Experience op het Gelderlandplein in Amsterdam en de AH XL in Purmerend. En wat voor impact heeft hun ambitie voor CO2 neutrale winkels op het vastgoed.
 16.45 uur        Paneldiscussie
 17.15 uur        Afsluiting en borrel
 18.00 uur        Einde
Locatie en bijdrage
Het seminar vindt plaats in Van der Valk hotel ‘De Witte Bergen’ in Eemnes. Klanten betalen een symbolisch bedrag van €10,-. Introducés en overige deelnemers betalen €25,-. Deze bijdragen worden overgemaakt naar een goed doel.

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 juni 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

SynVest breidt Duitse vastgoedportefeuille verder uit

Vermogen SynVest German RealEstate Fund loopt op naar 160 miljoen

Amsterdam, 30 mei 2017 – SynVest heeft in de eerste maanden van 2017 zes nieuwe panden toegevoegd aan de vastgoedportefeuille van haar SynVest German RealEstate Fund. Dit beleggingsfonds investeert sinds 2011 voor beleggers in vastgoed verspreid over heel Duitsland. SynVest breidde haar portefeuille uit met onder meer winkelcentra in Bottrop en Geestland-Langen. De beleggingsinstelling uit Amsterdam heeft op dit moment 37 objecten in beheer met een totaal fondsvermogen van circa 160 miljoen euro. Het is daarmee in korte tijd uitgegroeid tot het grootste beleggingsfonds van SynVest.

Lees verder » SynVest breidt Duitse vastgoedportefeuille verder uit

Door Redactie | Gepubliceerd op 30 mei 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Uitkomst Algemene vergadering van Aandeelhouders Arcona Property Fund N.V.

De aandeelhouders van het Arcona Property Fund N.V. hebben tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders vandaag in Amsterdam goedkeuring gegeven aan de jaarrekening 2016 en unaniem decharge verleend aan de Directie en Raad van Commissarissen.

Lees verder » Uitkomst Algemene vergadering van Aandeelhouders Arcona Property Fund N.V.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 mei 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Een bijzondere aankoop naast “The Battery Atlanta”

VALKENBURG ZH – Vlakbij het nieuwe honkbalstadion van deAtlanta Braves heeft Westplan ruim 3 hectare grond inclusief opstallen gekocht. De huidige kantoren en winkels zullen op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor huurwoningen, kantoren en een hotel. Westplan zal de huurwoningen zelf ontwikkelen en de overige grond afstoten.

Lees verder » Een bijzondere aankoop naast “The Battery Atlanta”

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 mei 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Arcona Property Fund N.V. beleidsvoornemens jaarvergadering

Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Arcona Property Fund N.V., vandaag in Amsterdam, geeft de Directie een nadere toelichting op potentiële acquisities van een kantoorgebouw in Polen (MARIS) en een winkelcentrum in Slowakije. Daarnaast komt de verkoop van het kantoorgebouw Gemerska en een tweede notering op de effectenbeurs van Praag ter sprake.

Lees verder » Arcona Property Fund N.V. beleidsvoornemens jaarvergadering

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 mei 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Westplan heeft meest actieve jaar ooit

Meest actieve jaar

VALKENBURG ZH – Westplan kijkt terug op een uitstekend 2016. “Met de succesvolle verkoop van zes huurwoningcomplexen (1.599 woningen) en de start bouw van 437 huurwoningen is dit een van de meest actieve jaren in ons ruim 20-jarige bestaan”, aldus Robert Klok, directeur en CFO van Westplan Investors.

Lees verder » Westplan heeft meest actieve jaar ooit

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 april 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

In gesprek met Martin van Gooswilligen, directeur SynVest Fund Management BV

151016_logoVastgoedvergelijker.nl presenteert iedere maand HET FONDS VAN DE MAAND. Iedere maand wordt een ander fonds geselecteerd en worden er vragen gesteld aan de fondsaanbieder. Deze maand is dit het SynVest German RealEstate Fund NV

In gesprek met Martin van Gooswilligen, directeur SynVest Fund Management BV

Kunt u ons meer vertellen over het SynVest German RealEstate Fund?
Dit fonds biedt beleggers de mogelijkheid te investeren in Duits vastgoed en daarmee te profiteren van de sterke Duitse economie. Het fonds is sinds de oprichting in 2011 zeer succesvol: onze vastgoedportefeuille bestaat momenteel uit 32 objecten met een fondsvermogen van circa 140 miljoen euro.

Het SynVest German RealEstate Fund is een groeifonds. Dit betekent dat er elke maand nieuwe beleggers kunnen toetreden. Hierdoor kunnen wij continu nieuwe objecten aankopen en groeit het fonds. Dit is een voordeel voor alle beleggers, omdat hierdoor het risico gestaag afneemt.

Lees verder » In gesprek met Martin van Gooswilligen, directeur SynVest Fund Management BV

Door Redactie | Gepubliceerd op 5 april 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

Arcona Property Fund N.V. verlengt huurovereenkomst in Gdansk

Arcona Property Fund N.V. heeft het in mei aflopende huurcontract met Biedronka in het winkelcentrum in Gdansk met 10 jaar verlengd tot mei 2027.

Biedronka (supermarktketen) gaat in totaal 748 m2 huren, 38 m2 meer dan voorheen. De verhuurprijs per m2 blijft onveranderd.

Daarnaast wordt een tussenverdieping van 40 m2 gebouwd. De bouwkosten daarvan worden door de huurder betaald. De huurprijs van de tussenverdieping bedraagt 50% van de gebruikelijke huur. De totale jaarhuur komt daarmee uit op € 83.000.

Door Redactie | Gepubliceerd op 27 maart 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly

NewFunding: Nieuwe financieringsmethoden nu online

Buis 108NewFunding gaat van start. Het eerste echte vastgoed crowdfunding portaal van, voor en door vastgoedprofessionals.

Het nieuwe alternatief voor actieve vastgoedbeleggers om hun vastgoed te financieren met behulp van particulieren, semiprofessionele en professionele beleggers middels “match-making” op www.NewFunding.nl

Via een strikt en transparant selectieproces, ondersteund door gecertificeerde en ervaren vastgoedfinanciers, komen vastgoed objecten beschikbaar waar U duurzaam in kunt investeren. Voor investeerders biedt NewFunding een uitgelezen kans om met een hoge mate van zekerheid en een recht van eerste hypotheek te investeren. Om optimale transparantie te garanderen is een ratingsysteem ontwikkeld : Retscan ® (Real Estate Transparancy Scan). Deze Retscan is ontwikkeld in samenwerking met Klaas Kroot (FOI) en Robert Kat.

Multidisciplinair professioneel team

Een multidisciplinair team van financiering- en vastgoedprofessionals, bestaande uit Robert Jan Buis (CEO), Tijn Greve (CFO) en Frank Warnaar (COO), aangevuld met diverse zelfstandige professionals, stapten in de groeiende vraag naar alternatieve financieringen en investeringen. Zij lanceren nu NewFunding, het eerste Nederlandse vastgoed crowdfundplatform. Terwijl de markt in transitie is, is de komst van een laagdrempelig, transparant en professioneel vastgoed crowdfundplatform bijzonder gewenst. NewFunding geeft hiermee invulling aan de stijgende vraag naar alternatieve en duurzame vastgoedfinancieringen voor commercieel onroerende zaken in Nederland. Het onderscheidend vermogen wordt geleverd door unieke zekerheidstellingen, transparantie, gedegen risicoclassificaties, anti-fraude checks in een volledige online omgeving en rendementen die oplopen van circa 4% tot indicatief 11%.

Zekerheden

Het vastgoed aanbod, dat wordt geselecteerd op kwaliteit, biedt zekerheid (een laag risicoprofiel), is transparant (documentatie beschikbaar voor investeerders) en biedt rendement (alle waarderingen zijn gedaan middels de RETSCAN®), door de NewFunding gehanteerde werkwijze om collectief zekerheden te borgen voor beleggers middels de Stichting Toezicht NewFunding. Buiten de transparantie en het toezicht wordt de zekerheid eveneens gerealiseerd doordat de betaalstromen zijn uitbesteed aan Intersolve EGI, waar gewerkt wordt met een e-wallet betaalprincipe. Intersolve staat onder direct toezicht van de Nederlandse Bank en is gemachtigd gelden onder zich te houden en te verrekenen, als zijnde een derdengeld rekening (E-wallets). Na een strikt selectieproces komen de onroerende zaken online, zodat actieve beleggers volledig digitaal inzicht krijgen en kunnen participeren met een eigen visie en zelf een eigen beleggingsportfolio kunnen opbouwen.

Lees verder » NewFunding: Nieuwe financieringsmethoden nu online

Door Redactie | Gepubliceerd op 27 maart 2017

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly