Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Scope

Foto van Scope Scope Group is in Duitsland een van de meest toonaangevende dienstverleners op het gebied van financiële analyse en advisering. De groep analyseert en waardeert momenteel meer dan 150.000 beleggingen met een totale vermogenswaarde van ruim 230 miljard euro. Scope werd in 2000 opgericht en heeft vestigingen in Berlijn, Frankfurt am Main en Amsterdam. Scope Netherlands is een joint venture met Beurswaage en werd opgericht in 2011.

Risicoaversie blijft troef in vastgoedmarkt

Vastgoedbeleggers blijven dit jaar risicomijdend en richten zich vooral op landen met een geringe bloostelling aan de schuldencrisis in de eurozone. Vanwege schaarste aan eersteklas vastgoedbeleggingen in deze markten liggen de transactievolumes lager dan vorig jaar.

Lees verder » Risicoaversie blijft troef in vastgoedmarkt

Door Scope | Gepubliceerd op 8 november 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Kansen met huurwoningen

In  tegenstelling tot de vele negatieve berichten over de Nederlandse woningmarkt, is het een van de weinige vastgoedmarkten die volgens CBRE nog zal groeien.  Voor beleggers in huurwoningen liggen er volgens de makelaarkansen. Dit geldt in het bijzonder voor  het gedereguleerde middensegment in de Randstad, omdat de toekomstige huurontwikkeling hier het gunstigst is.

Lees verder » Kansen met huurwoningen

Door Scope | Gepubliceerd op 26 juni 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Amerikaanse vastgoedmarkten in herstel

De Amerikaanse vastgoedmarkten lijken dit jaar op weg naar een traag maar gestaag herstel, ondanks de neerwaarts bijgestelde economische groeiramingen. Wel liggen de risico’s aan de onderkant, gegeven de snelle verslechtering van de wereldeconomie.

Waar Europa steeds dieper lijkt weg te zinken, ziet de economische situatie in de Verenigde Staten er een stuk beter uit. Zo is de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 1,9% gegroeid op jaarbasis. Dat is weliswaar lager dan de eerdere raming van 2,2% en een forse vertraging ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar, maar nog altijd een stuk beter dan de onveranderde groei in de eurozone.

Lees verder » Amerikaanse vastgoedmarkten in herstel

Door Scope | Gepubliceerd op 4 juni 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Afwachtende houding vastgoedbeleggers

Beleggers waren in het eerste kwartaal minder actief op de commerciële vastgoedmarkten dan een jaar geleden. Een gebrek aan financieringsmogelijkheden en toenemende economische onzekerheden liggen hieraan ten grondslag. Maar per land lopen de ontwikkelingen sterk uiteen.

Lees verder » Afwachtende houding vastgoedbeleggers

Door Scope | Gepubliceerd op 4 mei 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Duitse huizenprijzen stijgen weer

Na jaren van kommer en kwel op de Duitse huizenmarkt, zitten de prijzen nu al weer enige tijd duidelijk in de lift. In internationaal en historisch opzicht is de Duitse woningmarkt echter nog altijd spotgoedkoop. Voor beleggers liggen hier dus mogelijkheden.

Waar de woningprijzen in bijvoorbeeld Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk het afgelopen decennium fors zijn gestegen, was er voor Duitse huizenbezitters weinig reden tot vreugde. Tussen 1999 en 2005 daalden de nominale prijzen met ongeveer 8%, om vervolgens tot 2009 te stagneren. In de laatste twee jaar is deze negatieve trend echter gekeerd en stijgen de prijzen weer.

Lees verder » Duitse huizenprijzen stijgen weer

Door Scope | Gepubliceerd op 2 april 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Veel interesse voor winkelvastgoed

Zolang de risico-aversie onder grote beleggers aanhoudt, blijft de vraag naar defensieve winkelvastgoedbeleggingen waarschijnlijk op een hoog niveau. Vooral winkelcentra die voorzien in de primaire levensbehoefte gelegen op goede locaties zijn in trek, wat de aanvangsrendementen zal ondersteunen. قوانين لعبة القمار

Lees verder » Veel interesse voor winkelvastgoed

Door Scope | Gepubliceerd op 5 maart 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

NEDDEX Vastgoedfonds XIV CV krijgt ‘BBB’ rating van Scope Analysis‏

NEDDEX Vastgoedfonds XIV CV, het nieuwste vastgoedfonds van NEDDEX, is door het ratinginstituut Scope Analysis voorzien van een ‘BBB’-investment rating. Daarmee scoort het fonds bovengemiddeld.

Lees verder » NEDDEX Vastgoedfonds XIV CV krijgt ‘BBB’ rating van Scope Analysis‏

Door Scope | Gepubliceerd op 2 maart 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoedmarkt wacht uitdagend jaar

De lagere economische groei zal de commerciële vastgoedmarkten dit jaar negatief beïnvloeden. Maar vastgoed van de hoogste kwaliteit blijft voor beleggers een relatief aantrekkelijke beleggingscategorie. We kunnen gerust stellen dat de wereldwijde commerciële vastgoedmarkten kunnen terugzien op een historisch unieke periode, die gekenmerkt werd door een bijzonder hoge volatiliteit.

Lees verder » Vastgoedmarkt wacht uitdagend jaar

Door Scope | Gepubliceerd op 2 februari 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Toezichthouders verstevigen greep op niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen

Door de nog altijd relatief geringe transparantie in de markt voor niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen worden regelgeving en toezicht vanuit zowel Nederland als Europa verder aangescherpt. Voor beleggers kan dit positieve gevolgen hebben, maar nauwkeurig onderzoek naar de risico’s van dergelijke beleggingsproducten blijft noodzakelijk.

Lees verder » Toezichthouders verstevigen greep op niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen

Door Scope | Gepubliceerd op 27 december 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Scope: Investment rating besloten vastgoedfondsen

Scope Netherlands, een joint-venture tussen Beurswaage en Scope Group, introduceerde onlangs een onafhankelijke financiële rating voor Nederlandse vastgoedfondsen. Beleggers krijgen daarmee een unieke tool in handen. Maar hoe komt de rating eigenlijk tot stand?

Lees verder » Scope: Investment rating besloten vastgoedfondsen

Door Scope | Gepubliceerd op 6 december 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email