Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Pim Heurman

Foto van Pim Heurman Pim Heurman heeft een bancaire achtergrond. Na zijn studie Bedrijfskunde van de Financiële Sector aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, trad hij in dienst van De Nederlandsche Bank (DNB). Daar was hij allereerst actief in diverse toezichthoudende functies op financiële conglomeraten. Vervolgens werd hij Toezichthouder Specialist Reinsurance en Asset & Liability Management. Tijdens zijn DNB-dienstverband rondde hij de postdoctorale opleiding tot Financieel en Beleggingsanalist van de VBA af. In 2005 trad hij als fondsmanager in dienst van Haerzathe Investments Beheer, waar hij sinds 2009 de functie van dagelijks beleidsbepaler vervult. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor het financiële beheer van de beheersorganisatie en de vastgoedbeleggingsfondsen. Pim Heurman is als geregistreerd beleggingsanalist opgenomen in het register van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA), de beroepsvereniging van beleggingsprofessionals en heeft zich gedurende zijn loopbaan ontwikkeld tot een specialist op het terrein van beleggings- en financieringsstructuren. Sinds februari 2012 is Pim Heurman tevens aandeelhouder van Haerzathe Investments Beheer B.V. en is hij toegetreden tot het bestuur van de Vennootschap.

Vastgoed: Wel of niet instappen als belegger?

De vastgoedbeleggingen worden hard geraakt in de crisis. Leegstand, faillissementen, afwaarderingen, gedwongen veilingen, we kunnen het overal lezen en zien. Bijna elke vastgoedbelegger heeft er in meer of mindere mate wel mee te maken. Beleggingen staan onder water en de rendementen zijn niet geworden wat we hadden verwacht. Vastgoedbeleggingen verschuiven van hot naar not. Maar zijn stenen hiermee werkelijk taboe geworden als onderdeel van de beleggingsportefeuille? Moet u op dit moment ver weg blijven van vastgoedbeleggingen?

Lees verder » Vastgoed: Wel of niet instappen als belegger?

Door Pim Heurman | Gepubliceerd op 8 oktober 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

5 vragen aan Pim Heurman, directeur Haerzathe Investments Beheer

Waar kennen beleggers Haerzathe Investments van?
Haerzathe Investments structureert al vastgoedbeleggingsfondsen sinds 2004. We hebben in het verleden een aantal C.V.’s en een obligatiefonds gestructureerd. De laatste jaren hebben we echter geen nieuwe vastgoedfondsen op de markt gebracht omdat we vonden dat de marktomstandigheden er niet naar waren. Wij vonden de risico’s in de traditionele vastgoedbeleggingsfondsen te groot worden en dus hebben we er bewust voor gekozen om geen nieuwe emissies te doen. De tussenliggende tijd hebben we besteedt aan het actief managen van de fondsen die we onder beheer hebben en het uitwerken van een fondsstructuur waarbij de traditionele risico’s van vastgoedbeleggingen zo veel mogelijk worden beheerst. Ik ben van mening dat we daar met de opzet van ons nieuwe obligatiefonds Haerzathe Studentenunits I B.V. prima in zijn geslaagd, dus ik hoop dat de beleggers ons nog niet vergeten zijn.

Lees verder » 5 vragen aan Pim Heurman, directeur Haerzathe Investments Beheer

Door Pim Heurman | Gepubliceerd op 20 september 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email