Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Patrick van Harderwijk

Foto van Patrick van Harderwijk Patrick van Harderwijk is verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van Westplan. Voor zijn komst naar Westplan in 1998 was hij manager corporate finance en was hij medeverantwoordelijk voor de investor relations bij een Rotterdamse investmentbank. Hij voltooide de studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Patrick is docent aan de Amsterdam School of Real Estate van de Universiteit van Amsterdam, bestuurslid van de Entrepreneurs Organization Nederland (EON) en oprichter en voormalig bestuurslid van Stichting Transparantie Vastgoedfondsen. Deze stichting streeft naar een verdere professionalisering en transparantie van de markt voor besloten vastgoedfondsen. Patrick is getrouwd met Fraukje en heeft drie kinderen: Trijntje, Jelle en Gilles.

Nederlandse belegger voorziet stijging dollar

Het merendeel van de Nederlandse beleggers voorziet een stijging van de Amerikaanse dollar, zo blijkt uit een onderzoek van Westplan – marktleider op het gebied van investeren in Amerikaanse huurwoningen – onder haar vaste investeerders.

Lees verder » Nederlandse belegger voorziet stijging dollar

Door Patrick van Harderwijk | Gepubliceerd op 1 juli 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Huurappartementenmarkt USA, een overzicht

Huurappartementenmarkt USA

Gedurende 2010 ontstond er optimisme over de Multi Family-markt. Een optimisme dat zich van kwartaal op kwartaal versterkte. Daarmee ‘outperformde’ de appartementensector de algemene economie. Sterker, 2010 liet een fors herstel zien in de verkoop van appartementencomplexen, met name van investeerders gericht op core assets. Voor maar liefst $19,1 miljard aan grote Multi Family projecten wisselden van eigenaar, bijna drie keer het volume van 2009. Om dit in perspectief te zetten, dit is nagenoeg het volume van 2008 maar nog altijd ruim onder het niveau van de piekjaren 2005, 2006 en 2007 toen tussen de $40 miljard en $52 miljard verkocht werd. REITs en institutionele partijen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de stijgende prijzen op A lokaties, waardoor cap rates (aanvangsrendementen) tot onder de 6% zijn gedaald in veel markten.

Lees verder » Huurappartementenmarkt USA, een overzicht

Door Patrick van Harderwijk | Gepubliceerd op 27 juni 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email