Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Niek van Dijck

Foto van Niek van Dijck Niek van Dijck is de directeur van Schild Holland Fonds.

Geldwirtschaft

In 2010 had Duitsland een begrotingstekort van meer dan 4%. In 2011 heeft de motor van Europa zijn tekort weten terug te dringen tot 1% van het bruto binnenlands product. Deze meevaller is vooral het gevolg van de snelle economische groei van 3%. Opmerkelijk is dat deze groei vooral te danken is aan de binnenlandse vraag. Voor 2012 wordt verwacht dat de economie in Duitsland tussen de 0,6% en 1,2% zal groeien.

Lees verder » Geldwirtschaft

Door Niek van Dijck | Gepubliceerd op 5 april 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Niek van Dijck voorzitter Vereniging Vastgoedfondsen aan het woord

Stenengeld van ‘rustigen’ en ‘emotionelen’
Elk dal heeft een top aan beide zijden.

Bij banken kunt u direct online uw geld opvragen en beursaandelen kunt u snel verkopen. Maar in stenen geïnvesteerd geld is niet zo eenvoudig contant te maken. Natuurlijk kunt u elke dag, net zo als aandelen, het vastgoed proberen te verkopen. Als dit geforceerd gebeurt gaat dat waarschijnlijk met verlies. Natuurlijk wilt u dat niet, maar anderzijds wilt u, zeker in deze tijden, uw ‘stenengeld’ liever contant maken, mogelijk om bij de bank tegen 1% in depot te zetten. ترتيب البوكر

Hoeveel verlies wilt u bij een geforceerde verkoop van uw vastgoed nemen? 10%, 25% of toch 80% ? Velen willen geen verlies en waarom zouden ze, het vastgoed genereert immers huur. Daarnaast heeft vastgoed altijd rendement voor de particuliere beleggers geboden en, ook al lukt dat sommige fondsen momenteel (even) niet, de toekomst zal waarschijnlijk niet anders uitwijzen. Als vastgoed rendeert, hoe weinig het dan ook momenteel is (maar altijd meer dan de huidige bankrente), waarom dan nu geforceerd de stenen verkopen? Met hoeveel verlies is dat acceptabel?

Lees verder » Niek van Dijck voorzitter Vereniging Vastgoedfondsen aan het woord

Door Niek van Dijck | Gepubliceerd op 24 maart 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Column Niek van Dijck, Voorzitter Vereniging Vastgoedfondsen

De gemiddelde leeftijd van een belegger in een vastgoedfonds is hoog. Deels wordt dit natuurlijk veroorzaakt door het feit dat de belegger de investering in een fonds gebruikt als aanvulling op zijn of haar pensioen, maar de vraag blijft staan waarom er nauwelijks dertigers zijn die in een vastgoedfonds investeren. Waarom sparen vele, vooral jonge, Nederlanders eerder dan hun geld (deels) om te zetten in stenen. Stenen bieden toch in het algemeen een gedegen rendement en de meeste stenen vallen niet om. De vraag rijst welke belemmeringen de markt oproept; is het onbekendheid met het product, is het te ingewikkeld, is het imago negatief of zijn de prospectussen simpelweg te dik en daardoor onleesbaar?

Lees verder » Column Niek van Dijck, Voorzitter Vereniging Vastgoedfondsen

Door Niek van Dijck | Gepubliceerd op 4 januari 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email