Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
 • Maandelijkse e-magazine
 • Wekelijkse updates
 • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nick Blom

Foto van Nick Blom Nick Blom is na zijn HBO Makelaardij opleiding, begonnen als woning makelaar in Amsterdam. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar een van de grootste aanbieders van niet-beursgenoteerd vastgoedfondsen van Nederland. Daar is hij gestart als vastgoedmanager (beheer) en uiteindelijk is hij verantwoordelijk geweest voor een commerciële afdeling gericht op particuliere beleggers. Sinds 2009 is Nick directeur van Vastgoedvergelijker.nl en hoofdredacteur van het maandelijkse Vastgoedvergelijker.nl E-magazine.

Retail online of offline

CBRE kwam de afgelopen periode met meerdere rapporten op de markt waaronder de How Global is the Business of Retail 2013 en Logistics and E-commerce. Vastgoedjournaal en Vastgoedvergelijker.nl geven u een korte samenvatting.

Lees verder » Retail online of offline

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 28 juni 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Op bezoek bij Huib Boissevain (Annexum) en Harm Scholte (Homburg Capital)

Het afgelopen jaar, 2011, was voor Annexum een minder jaar dan 2010, zeker als er wordt gekeken naar plaatsingen van nieuwe fondsen en de algemene ontwikkelingen in de vastgoedwereld in relatie tot de bestaande fondsen. Financiers zijn het afgelopen jaar nog voorzichtiger geworden dan ze al waren. Dat is een duidelijke trend die ook dit jaar door zal gaan. De verwachting is dat het leningenvolume in 2012 nog kleiner zal worden dan in 2011. Desondanks heeft Annexum met een tweetal financiers nieuwe relaties weten op te bouwen en zijn de eerste financieringen verstrekt. Er zijn dus ook positieve geluiden hoorbaar.

Lees verder » Op bezoek bij Huib Boissevain (Annexum) en Harm Scholte (Homburg Capital)

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 6 februari 2012

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Nominaties Beste Vastgoedfonds Aanbieder 2011 bekend.

De genomineerden zullen allen meedingen naar de Award voor de Beste Vastgoedfonds Aanbieder van 2011. De Award is een initiatief van Vastgoedvergelijker.nl en is een jaarlijks terugkerend evenement. Ook de winnaar van vorig jaar, Kadans Vastgoed, strijdt weer mee voor de Award van 2011. De Award komt tot stand door middel van een benchmarkonderzoek onder vastgoedbeleggers onder leiding van het gerenommeerde adviesbureau Baken Adviesgroep. Vastgoedvergelijker.nl zal de uiteindelijke winnaar van de Award bekend maken. 

Lees verder » Nominaties Beste Vastgoedfonds Aanbieder 2011 bekend.

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 7 december 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoedvergelijker.nl E-magazine December

Het Vastgoedvergelijker.nl E-magazine van deze maand staat, zoals u mag verwachten, weer boordevol nieuws, research, columns en bedrijfsreportages.

Om te beginnen maken we de genomineerden voor de Beste Vastgoedfonds Aanbieder 2011 Publieksprijs bekend. Wij roepen u dan ook op om massaal te stemmen op uw aanbieder. Wie komt er als beste uit de bus? Afgelopen jaar won Kadans Vastgoed! Zal dat dit jaar weer zo zijn of gaat een andere aanbieder er met de prijs vandoor. Het goede aan deze Award is dat u beslist. Hoe tevreden bent u met uw vastgoedfondsaanbieder? Dat is waar het bij deze Award omdraait! 

Lees verder » Vastgoedvergelijker.nl E-magazine December

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 7 december 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoedvergelijker.nl E-magazine November.

Na de introductie vorige maand van het Vastgoedvergelijker.nl handelsplatform, Participatieaanbod.nl staat er deze maand weer een uitzonderlijke introductie gepland voor de vastgoedfondsensector.

Lees verder » Vastgoedvergelijker.nl E-magazine November.

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 3 november 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Niet beursgenoteerde fiscale Beleggingsinstelling

Niet beursgenoteerde fiscale Beleggingsinstelling (fbi)

De fbi komt zowel in beursgenoteerde, als in niet beursgenoteerde vorm voor. De  voordelen van de fbi bestaan uit de relatief eenvoudige toe- en uittreding en het 0-tarief van de vennootschapsbelasting. De belastingheffing gaat feitelijk voor de meeste particulieren niet verder dan de heffing in Box 3. Hierover later meer bij de fiscale behandeling van de fbi (6b).

Onderstaand is een veel voorkomende fbi structuur weergegeven:

Lees verder » Niet beursgenoteerde fiscale Beleggingsinstelling

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 17 augustus 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoed-cv

Bij een vastgoed-cv vormt de initiatiefnemer veelal samen met de beleggers een commanditaire vennootschap, waarbij de initiatiefnemer als beherend vennoot en tevens als beheerder optreedt en de beleggers als commanditaire vennoten optreden. easthampton feed ivermectin De CV-structuur wordt veel toegepast vanwege haar fiscale transparantie. Voor de meeste particuliere beleggers is dan ook de relatief gunstige Box 3 van toepassing.

Onderstaand is een veelvoorkomende CV-structuur weergegeven.

Lees verder » Vastgoed-cv

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 17 augustus 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoed onderdeel van de beleggingsportefeuille

Naast aandelen, obligaties en spaarvormen is vastgoed tegenwoordig een veel voorkomende beleggingscategorie. De laatste jaren heeft vastgoed snel aan populariteit gewonnen, zowel onder de institutionele beleggers, als onder particuliere beleggers. Deze ontwikkeling kan voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan gunstige onderzoeksresultaten, die aantonen dat vastgoed over een lange reeks van jaren een stabiele en goede performance heeft geleverd in een cv of nv.

Het gemiddelde rendement van vastgoed in Nederland over de 2 laatste decennia bedraagt ca. 12% en dit rendement bevindt zich tussen dat van obligaties met ca. 8%  en aandelen met ca. 13% in. Daarbij is volgens genoemde studie de volatiliteit van vastgoed in vergelijking met vooral aandelen beperkt en is de correlatie van met name niet beursgenoteerd vastgoed met aandelen laag. In het kader van de spreiding van de beleggingen laat niet beursgenoteerd vastgoed zich dus goed verenigen met aandelen. Algemeen is bovendien bekend dat vastgoed beter bestand is tegen inflatie dan de andere beleggingscategorieën, omdat de inkomsten uit vastgoed via indexatieclausules in huurcontracten meegroeien met de inflatiecijfers.

Lees verder » Vastgoed onderdeel van de beleggingsportefeuille

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 17 augustus 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Financiele eigenschappen van vastgoed

Bij de aankoop van een vastgoedbelegging stelt de professionele vastgoed belegger zich enkele vragen over de financiele aspecten van het object. Wanneer er op deze vragen geen bevredigend antwoord gevonden wordt zal er van aankoop worden afgezien. Om u enig inzicht tegen van enkele belangrijke vragen onderstaande opsomming.

Financieel eigenschappen van vastgoed:

 • Komt de huurprijs per m2 per jaar welke door de huurder in het gehuurde wordt betaald overeen met de huurwaarde welke ter plekke gebruikelijk is bij vergelijkbare objecten. (Indien er meer betaald wordt kan de zgn. “overhuur” contant gemaakt worden tegen de restlooptijd van het betreffende huurcontract. Indien er sprake is van “onderhuur” dan betekent dit mogelijk een “up-potentie” in de huurstroom in de toekomst.  

  Lees verder » Financiele eigenschappen van vastgoed

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 11 augustus 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Juridische eigenschappen van vastgoed

Bij de aankoop van een vastgoedbelegging stelt de professionele vastgoed belegger zich enkele vragen over de juridische aspecten van het object. Wanneer er op deze vragen geen bevredigend antwoord gevonden wordt zal er van aankoop worden afgezien. Om u enig inzicht tegen van enkele belangrijke vragen onderstaande opsomming.

Juridisch eigenschappen vastgoed:

 • Zijn er bijzondere en/of belastende bepalingen opgenomen in de leveringsakte zoals bijvoorbeeld: zakelijke rechten (zoals recht van overpad)?
 • Waar lopen de kadastrale grenzen van het gekochte en wat behoort tot het gekochte en wat niet?
 • Wat is de eigendomssituatie, is er bijvoorbeeld sprake van erfpacht, appartementsrechten of volledig eigendom?

  Lees verder » Juridische eigenschappen van vastgoed

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 11 augustus 2011

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email