Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Ewoud N. Swaak

Foto van Ewoud N. Swaak Ewoud N. Swaak is oprichter van Westplan vastgoedinvesteringen en directeur in de Verenigde Staten, waar hij tevens honorair consul der Nederlanden is voor de staten Georgia en South Carolina.

De grote trek naar de stad

De grote Amerikaanse steden ondergaan een structurele verandering. Eind jaren vijftig, begin jaren zestig zijn de grote steden massaal ontvolkt. Vooral in het zuiden van de VS trokken in die tijd steeds  meer mensen richting de suburbs. Mensen trouwde jong, kregen kinderen en bleven hun leven lang in hetzelfde huis wonen. De meeste vrouwen werkte niet en bleven thuis. Waar in de jaren veertig ca. 45% van de Amerikanen in een eengezinswoning woonde, waren dat er meer dan 60% in 1960 en dan vooral in de suburbs.

Lees verder » De grote trek naar de stad

Door Ewoud N. Swaak | Gepubliceerd op 1 juli 2015

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoedkansen bij Amerikaanse stadions

Stel je eens voor. Je woont als Ajax-fan in een luxe appartement in de Arena. Je parkeert makkelijk. Loopt naar gezellige winkels, restaurants en je werk. Wedstrijden kijk je, samen met vrienden en familie, vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Een utopie? 

Lees verder » Vastgoedkansen bij Amerikaanse stadions

Door Ewoud N. Swaak | Gepubliceerd op 14 december 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Samenvoegen gemeentes niet productief

De vorige week in Nederland gehouden gemeenteraadsverkiezingen zouden in de VS tot een revolte hebben geleid. Als vastgoedinvesteerder in Amerika zien we daar een duidelijke trend naar het opsplitsen van gemeentes en decentralisatie van diensten.

Lees verder » Samenvoegen gemeentes niet productief

Door Ewoud N. Swaak | Gepubliceerd op 21 november 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Kleinere huurwoning is trend in VS

In de Verenigde Staten is het al lang niet meer hip om over grote hamburgers te spreken die worden gesupersized. McDonalds probeert met man en macht kleinere, gezondere porties te serveren.

Lees verder » Kleinere huurwoning is trend in VS

Door Ewoud N. Swaak | Gepubliceerd op 2 november 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email