Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Aad Rozendal

Foto van Aad Rozendal Aad Rozendal is Hoofd Bureau Vaktechniek RSM Niehe Lancée Kooij en docent bij de leerstoelgroep belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Herinvesteringsreserve en bedrijfsopvolging; een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Over de fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten bij vastgoed-bv’s is op het moment veel te doen. Vorige maand informeerde ik u al over twee hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein voor familiebedrijven die zich via een of meer bv’s bezighouden met de exploitatie van een omvangrijke vastgoedportefeuille. Een ander fiscaal onderwerp dat relevant is voor vastgoed, betreft de toepassing van de herinvesteringsreserve. Ook daaraan heb ik onlangs een column gewijd in Vastgoedjournaal. Zo op het eerste gezicht hebben beide onderwerpen niet veel met elkaar gemeen, behalve dan dat het fiscale thema’s betreft. Toch kan men in de praktijk op een nogal venijnige manier met beide onderwerpen tegelijk worden geconfronteerd. Om mijn punt duidelijk te maken, schets ik hieronder een eenvoudig voorbeeld.

Lees verder » Herinvesteringsreserve en bedrijfsopvolging; een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 26 mei 2014

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Geen fiscale belemmering voor bedrijfsopvolging bij vastgoed-bv’s(?)

Deze week hebben zich twee interessante ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van de fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten bij vastgoed-bv’s. Deze ontwikkelingen zijn van groot belang voor vastgoed-familiebedrijven, zegt  Aad Rozendal (Hoofd Bureau Vaktechniek Fiscaal bij RSM Niehe Lancée Kooij), die zelf een aantal partijen bijstaat op dit punt en hier al eerder over heeft bericht in Vastgoedjournaal.

Lees verder » Geen fiscale belemmering voor bedrijfsopvolging bij vastgoed-bv’s(?)

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 23 april 2014

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Goede voornemens en de herinvesteringsreserve

Houdt u zich nog aan de goede voornemens die u bijna twee maanden geleden heeft gemaakt? Ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mij toch ieder jaar weer een lastige opgave blijkt te zijn. Naar de buitenwereld probeer ik dan nog de schijn op te houden dat mijn voornemens onverminderd overeind staan. Of mijn omgeving dat altijd gelooft vraag ik me echter wel af.

Lees verder » Goede voornemens en de herinvesteringsreserve

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 13 maart 2014

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Toch bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor vastgoed bv’s(?)

Vandaag is een interessante uitspraak van het gerechtshof in Den Haag gepubliceerd inzake de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit op de verkrijging van aandelen in een vastgoed bv, zo meldt Aad Rozendal, Hoofd Bureau Vaktechniek bij RSM Niehe Lancée Kooij en columnist bij Vastgoedjournaal. In deze zaak oordeelde het hof dat de vastgoedexploitatie wel als een onderneming kon worden aangemerkt en men een beroep kon den op de fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten.

Lees verder » Toch bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor vastgoed bv’s(?)

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 9 februari 2014

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Tips voor woningbeleggers om onder de verhuurdersheffing uit te komen

Beleggers met sociale huurwoningen kunnen niet meer onder de veel bekritiseerde verhuurdersheffing uit. Toch zijn er zeker (fiscale) mogelijkheden om de heffing op een legale manier te ontwijken. Omdat Vastgoedjournaal met de branche meedenkt, hebben wij in samenwerking met fiscalist Aad Rozendal van RSM Niehe Lancée Kooij de wettelijke mogelijkheden hiervoor op een rij gezet.

Lees verder » Tips voor woningbeleggers om onder de verhuurdersheffing uit te komen

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 15 januari 2014

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Geen bedrijfsopvolging voor vastgoed bv’s?

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad een aantal belangrijke uitspraken gedaan over de toepassing van de fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten op beleggingsvermogen. Hoewel de uitspraken niet specifiek zagen op vastgoed, zijn ze toch van groot belang voor vastgoed bv’s, zegt  Aad Rozendal (Hoofd Bureau Vaktechniek Fiscaal bij RSM Niehe Lancée Kooij), die al eerder een column aan dit onderwerp heeft gewijd in Vastgoedjournaal.

Lees verder » Geen bedrijfsopvolging voor vastgoed bv’s?

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 2 december 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email

Vastgoedexploitatie: onderneming of belegging?

Wie een vastgoedportefeuille fiscaal voordelig denkt te kunnen overdragen aan de eigen kinderen, die kan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Het exploiteren van vastgoed wordt door de fiscus veelal gezien als een beleggingsactiviteit waarvoor veel ongunstige schenk- en erfbelasting tarieven gelden dan bij de fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten. Aad Rozendal, hoofd Bureau Vaktechniek RSM Niehe Lancée Kooij, bespreekt deze netelige kwestie en stelt een originele oplossing voor.

Lees verder » Vastgoedexploitatie: onderneming of belegging?

Door Aad Rozendal | Gepubliceerd op 1 juli 2013

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email