Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bart Sprangers

Foto van Bart Sprangers Bart Sprangers is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Direct aansluitend is hij aan de slag gegaan als jurist bij een brancheorganisatie om in 2006 als advocaat de advisering en (procedurele) juridische ondersteuning van ondernemers voor te zetten. Bart is juridisch breed georiënteerd en heeft geadviseerd en geprocedeerd in zaken aangaande arbeidsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht en algemene civiele kwesties. In 2012 is Bart aan de slag gegaan bij BDO Legal binnen de sectie ondernemingsrecht. Bart houdt zich binnen het team van BDO Legal bezig met huurrecht, diverse samenwerkingsverbanden en voert een algemene vennootschaps- en verbintenisrechtelijke adviespraktijk. Bart is een adviseur met een praktische inslag die graag creatief meedenkt in oplossing. Daarnaast is hij betrokken en vasthoudend in het realiseren van de doelen zijn cliënten.  

Artikel van Bart Sprangers

Nieuw ROZ-model huurovereenkomst kantoorruimte
Meer artikelen van Bart Sprangers

Sander Hansen

Geertje Strampel

Foto van Geertje Strampel Geertje Strampel is sinds september 2010 werkzaam bij BDO Consultants als senior manager Risk Advisory Services. Geertje houdt zich met name bezig met adviesdienstverlening aan financiële instellingen. Voor BDO heeft zij als toezichthouder gewerkt bij de Autoriteit Financiële Markten in het gedragstoezicht op financiële marktpartijen (banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen, financieel dienstverleners en beleggingsondernemingen). Vanuit deze rol is zij bekend met het wettelijk kader binnen financiële instellingen en weet vereisten vanuit compliance op een praktische en pragmatische manier te implementeren. Binnen BDO richt Geertje zich voornamelijk op vraagstukken met betrekking tot compliance, risk management, interne beheersing, corporate governance en gedrag, cultuur en tone at the top specifiek in de financiële sector.  

Artikel van Geertje Strampel

Deadline AIFMD vergunningaanvraag nadert snel
Meer artikelen van Geertje Strampel

Boy Wesel

Foto van Boy Wesel Boy is adviseur bij Grontmij Capital Consultants. Als deskundige op onder andere het gebied van de gebiedsontwikkeling levert hij institutionele beleggers onafhankelijk advies voor het selecteren van de Best in Class belegging.  

Artikel van Boy Wesel

Integrated community development biedt perspectief voor gebiedsontwikkeling en vastgoedmarkt in NL
Meer artikelen van Boy Wesel

Rob Knobben

Foto van Rob Knobben Rob H.J.B. Knobben (1973) heeft na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen verschillende functies vervuld in de vastgoedwereld, onder meer bij Vastgoed Salland BV en als acquisiteur bij Nieuwe Steen Investments. Rob is sinds 1 maart 2005 werkzaam als Hoofd Vastgoed bij Beethoven Beheer BV Per 7 juli 2006 is Rob toegetreden tot de directie van Beethoven Beheer BV.  

Artikel van Rob Knobben

Vijf vragen aan Rob Knobben, directeur Beethoven Beheer B.V.
Meer artikelen van Rob Knobben

Machiel van Driel

Foto van Machiel van Driel Machiel van Driel heeft Fiscaal recht met als afstudeerrichting Kostprijsverhogende Belastingen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Nadat hij vanaf 1998 bij twee middelgrote kantoren heeft gewerkt als btw-adviseur is hij in 2003 gestart met een eigen onderneming. Vanaf 2008 is hij partner van Van Driel Fruijtier btw-specialisten en vanaf 2011 is hij tevens directievoorzitter van Van Driel Fruijtier btw-specialisten. Hij verzorgt regelmatig lezingen en incompany cursussen. Machiel van Driel houdt zich met name bezig met advisering van non-profit-instellingen.  

Artikel van Machiel van Driel

Zes tips van BTW-specialist Machiel van Driel voor de vastgoedsector
Meer artikelen van Machiel van Driel

Chiel van Dijen

Foto van Chiel van Dijen Chiel is in 2007 afgestudeerd bij Kadans. Direct daarna heeft hij bijgedragen aan de professionalisering van de afdeling Research. Sinds 2009 werkt Chiel op de afdeling Sales, waar hij zich onder meer toelegt op de acquisitie van bedrijven in de kennisintensieve sector. Vanaf januari 2011 is Chiel partner bij Kadans Nederland en zodoende toegetreden tot het Management Team van Kadans.  

Artikel van Chiel van Dijen

Vijf vragen aan Chiel van Dijen, partner bij Kadans
Meer artikelen van Chiel van Dijen

Ewoud N. Swaak

Foto van Ewoud N. Swaak Ewoud N. Swaak is oprichter van Westplan vastgoedinvesteringen en directeur in de Verenigde Staten, waar hij tevens honorair consul der Nederlanden is voor de staten Georgia en South Carolina.  

Laatste vier artikelen van Ewoud N. Swaak

De grote trek naar de stad
Vastgoedkansen bij Amerikaanse stadions
Samenvoegen gemeentes niet productief
Kleinere huurwoning is trend in VS
Meer artikelen van Ewoud N. Swaak

Michiel Wentges

Foto van Michiel Wentges Michiel Wentges is Algemeen Directeur van BOB Advies.  

Laatste twee artikelen van Michiel Wentges

Huurwoningen voor ouderen: een nieuwe markt doemt op
Is dit nou een ‘instapmoment’?
Meer artikelen van Michiel Wentges

Guy Barker

Foto van Guy Barker Guy Barker is directeur van Palmer Capital Nederland.  

Laatste twee artikelen van Guy Barker

Polen; een sterke economie
Vijf vragen aan Guy Barker LLB FRICS, directeur Palmer Capital Nederland.
Meer artikelen van Guy Barker

Aad Rozendal

Wim van der Heide

Foto van Wim van der Heide Wim van der Heide is senior adviseur Parkeervoorzieningen bij Grontmij. Hij is dagelijks bezig met innovatieve oplossingen voor ondergronds bouwen, parkeren en de bereikbaarheid van vastgoed. Wim was 7 jaar vice-voorzitter van de Vexpan en is nu erelid van dit platform voor parkeren in Nederland.  

Artikel van Wim van der Heide

Hoe kun je besparen op de bouwkosten van parkeerplaatsen?
Meer artikelen van Wim van der Heide

Vastgoedjournaal

Foto van Vastgoedjournaal Vastgoedjournaal is hét online informatie- en nieuwsmedium voor de Nederlandse vastgoedprofessional. Abonnees hebben gratis toegang tot een waardevolle databank met actuele commerciële beleggings- en huurtransacties, marktrapporten van vastgoedadviseurs en fondsanalyses van vastgoedparticipanten.  

Laatste drie artikelen van Vastgoedjournaal

Particuliere woningbeleggers struikelen over portal Belastingdienst
De toekomst van winkelgebieden: Ontwikkelen nieuwe retail aan einde van levenscyclus (deel 2)
De toekomst van winkelgebieden: Koester de lokale held (deel 1)
Meer artikelen van Vastgoedjournaal

Rob van Gool

Foto van Rob van Gool De heer Van Gool (1970) is na het atheneum gaan werken bij (een van de rechtsvoorgangers van) PricewaterhouseCoopers en heeft daarnaast in deeltijd de NIvRA opleiding gevolgd. In 1999 is hij afgestudeerd als Register Accountant aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2000 is de heer Van Gool als controller werkzaam bij Bakkenist & Emmens en met ingang van 2008 benoemd tot directeur, met als voornaamste verantwoordelijkheid de structurering en het beheer van de winkelfondsen. Na de fusie van Bakkenist & Emmens met Annexum eind 2009 is de heer Van Gool binnen het management verantwoordelijk voor het beheer en acquisitie van alle winkelbeleggingen binnen Annexum.  

Artikel van Rob van Gool

Vijf vragen aan Rob van Gool, directeur winkels Annexum
Meer artikelen van Rob van Gool

Thomas Kühl

Foto van Thomas Kühl T. Kühl, directeur, voltooide zijn studie Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit Brabant. Werkte ruim tien jaar als belastingadviseur, waaronder de laatste jaren bij Ernst & Young in de internationale belastingpraktijk en als regiocoördinator van de Onroerend Goed Groep in Eindhoven. Was vanaf medio 1998 als zelfstandig fiscalist betrokken bij een groot aantal vastgoedtransacties en vastgoedinitiatieven. Bij Holland Immo Group BV is de heer Kühl als bestuurder verantwoordelijk voor het financiële en operationele fondsbeheer.  

Laatste drie artikelen van Thomas Kühl

Zes vragen aan Thomas Kühl, directeur Holland Immo Group
Vijf vragen aan Thomas Kühl, directeur Holland Immo Group
Ook Ahold vindt zijn weg naar Duitsland
Meer artikelen van Thomas Kühl

Ernst Loendersloot

Foto van Ernst Loendersloot Ernst Loendersloot is kandidaat-notaris bij het kantoor Huenges Wajer Joosten in Maastricht. Daarnaast heeft hij Vaknotaris.nl opgericht. Zie voor meer informatie over Ernst Loendersloot op www.ntrs.nl.  

Laatste vijf artikelen van Ernst Loendersloot

Wat hebben vakantieparken, tankstations en de mededingingswet met elkaar te maken?
Ontwikkelaars: pas op met tijdelijk verpachten bij grondaankopen
Executieveiling, bieden en gunnen en toch geen verkoop?
Verhuurverbod bij appartement
Misbruik van meerderheid van stemmen in een Vereniging van Eigenaars
Meer artikelen van Ernst Loendersloot

Norbert Bol

Foto van Norbert Bol Drs. ing. Norbert Bol (1963) is directeur Grontmij Capital Consultants B.V. Deze werkmaatschappij is in 2005 opgericht en heeft als doel om uitsluitend institutionele eindbeleggers te adviseren over hun beleggingen in vastgoed en infrastructuur. Norbert heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van beleggen en vastgoed en is tevens gelieerd aan de TiasNimbas Business School te Tilburg.  

Laatste vijf artikelen van Norbert Bol

Tijdelijke en flexibele oplossingen groeien door verandering van de vraag
Puur Nederlandse bedrijfsruimtemarkt steeds minder aantrekkelijk voor institutionele beleggers
2014: profiteren van herstel
Grontmij Capital Consultants Outlook vastgoedmarkten 2013
Kantorenleegstand: hou het concreet!
Meer artikelen van Norbert Bol

Gerben van Dijk

Foto van Gerben van Dijk Gerben van Dijk is sinds juni 2007 werkzaam bij SBR, dé bron van kennis en informatie over bouwen. Als projectmanager is hij verantwoordelijk voor de activiteiten op het vlak van renovatie en onderhoud. Hiervoor werkte hij enkele jaren bij ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector. Hij studeerde Elektrotechniek aan Universiteit Twente. SBR verzamelt en verspreidt kennis en informatie die bouwpartners nodig hebben in hun dagelijks werk. Theoretisch goed onderbouwd en praktisch toepasbaar. In overzichtelijke rapporten, handboeken en informatiebladen, op cd-rom en internet en tijdens studiebijeenkomsten. Voor bestaande woningbouw gaat het om uitgaven als de Verbouwvakwijzers, de serie Prestatiegericht samenwerken bij onderhoud en de publicatie Flatrenovatie in praktijk.  

Artikel van Gerben van Dijk

'Pappa, waarom staat deze winkel leeg?'
Meer artikelen van Gerben van Dijk

Barbara Sanders

Foto van Barbara Sanders Barbara is de schrijvende kracht achter Vastgoedjournaal. Met haar uitgebreide netwerk, opgedaan na een lange loopbaan op de financiële redactie van De Telegraaf, is zij onlangs onze gelederen komen versterken. Haar vlotte en toegankelijke schrijfstijl wordt door lezers en beslissers in de vastgoed- en bouwwereld alom gewaardeerd.  

Laatste vijf artikelen van Barbara Sanders

Topman NSI ziet kanteling in bezettingsgraad
NSI opent nieuw flexkantoor in Rotterdam
Hoogleraar vastgoedfinanciering Eichholtz: Zelfs flexoffice-kantoren hebben geen toekomst
Deventer zet ontwikkeling bedrijvenpark door
Rotterdam heeft grondexploitatie nog niet op orde
Meer artikelen van Barbara Sanders

Pim Heurman

Foto van Pim Heurman Pim Heurman heeft een bancaire achtergrond. Na zijn studie Bedrijfskunde van de Financiële Sector aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, trad hij in dienst van De Nederlandsche Bank (DNB). Daar was hij allereerst actief in diverse toezichthoudende functies op financiële conglomeraten. Vervolgens werd hij Toezichthouder Specialist Reinsurance en Asset & Liability Management. Tijdens zijn DNB-dienstverband rondde hij de postdoctorale opleiding tot Financieel en Beleggingsanalist van de VBA af. In 2005 trad hij als fondsmanager in dienst van Haerzathe Investments Beheer, waar hij sinds 2009 de functie van dagelijks beleidsbepaler vervult. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor het financiële beheer van de beheersorganisatie en de vastgoedbeleggingsfondsen. Pim Heurman is als geregistreerd beleggingsanalist opgenomen in het register van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA), de beroepsvereniging van beleggingsprofessionals en heeft zich gedurende zijn loopbaan ontwikkeld tot een specialist op het terrein van beleggings- en financieringsstructuren. Sinds februari 2012 is Pim Heurman tevens aandeelhouder van Haerzathe Investments Beheer B.V. en is hij toegetreden tot het bestuur van de Vennootschap.  

Laatste twee artikelen van Pim Heurman

Vastgoed: Wel of niet instappen als belegger?
5 vragen aan Pim Heurman, directeur Haerzathe Investments Beheer
Meer artikelen van Pim Heurman

Norbert ter Mors

Foto van Norbert ter Mors Norbert ter Mors (1961) is directeur-eigenaar van het in 2011 opgerichte RentReview waarin hij zakelijke huurders bijstaat in het (her)onderhandelen van nieuwe en bestaande huurcontracten. Ter Mors heeft 25 jaar ervaring in de vastgoedwereld met directiefuncties bij ondermeer DTZ Zadelhoff en Colliers International.  

Laatste vijf artikelen van Norbert ter Mors

Hotelteam Colliers verdient bloemen door aanpak kantorenleegstand
Hoe één huurder vier bedrijfsmakelaars blij kan maken
‘Banken houden herstel kantorenmarkt tegen’
'Nederlandse vastgoedmarkt staat aan vooravond van afschrijvingsronde van Ierse proporties'
Ooit mooie zichtlocaties. Nu locaties zonder uitzicht.
Meer artikelen van Norbert ter Mors

Michiel van Eersel

Foto van Michiel van Eersel Michiel van Eersel (1974) is na zijn studies Nederlands recht en rechtseconomie gestart als management consultant in de financiële sector. Sinds 2001 is hij werkzaam als advocaat. Aanvankelijk begeleidde hij internationale financiële transacties bij het kantoor De Brauw. Sinds 2005 concentreert hij zich op beleggings- en financieringsgeschillen en procedures over handhaving door de financiële toezichthouders (AFM en DNB), alsmede op advisering aan beleggingsinstellingen (met name vastgoedfondsen), vermogensbeheerders, trustkantoren en accountantsorganisaties. Tot medio 2013 als partner bij kantoor Spigt Litigators, sindsdien als partner bij kantoor Bolderman De Meijer. Regelmatig publiceert hij over financieelrechtelijke onderwerpen.  

Laatste vijf artikelen van Michiel van Eersel

En dan komt de bank…
Bankieren in het vastgoed: DNB zet de aanval in
De AFM over rentederivaten: Eerst snappen dan swappen
De AFM als keurmeester: het einde van de vastgoedobligatie?
De toekomst van toezicht op de vastgoedsector: supervision by media?
Meer artikelen van Michiel van Eersel

Mark de Jonge

Foto van Mark de Jonge Ik ben fiscaal jurist/belastingadviseur/ondernemer en als vennoot verbonden aan BonsenReuling Accountants & Belastingadviseurs met vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen en Deventer. Het vinden van creatieve oplossingen is mijn kracht en ik haal er enorme voldoening uit om voor mijn klanten pro actief alle fiscale kansen te benutten, eventuele risico's uit te sluiten en hen in brede zin te adviseren bij ingrijpende ondernemersbeslissingen, zoals fusies, het opstarten van nieuwe activiteiten, bedrijfsopvolging, maar ook estate planning en pensioenplanning. Daarnaast ben ik zelf ook ondernemer en weet ik dus precies wat er in het hoofd van een ondernemer speelt. Daardoor kan ik mijn klanten bijstaan niet alleen bij fiscaal-juridische uitdagingen, maar ook op commercieel vlak of bij het upgraden van management vaardigheden. Mijn focus is kort samengevat om mijn klanten op een hoger plan te brengen, geld voor ze te verdienen, belasting te besparen of hen een betere nachtrust te bezorgen door risico's te minimaliseren. Last but not least ben ik een fanatieke en energieke adviseur, is sta ALTIJD met passie en betrokkenheid voor mijn klanten klaar. Specialties innovatiebox & RDA, bedrijfsopvolging, herstructurering, estate planning, pensioenen dga's, maar vooral ook allround sparring partner van mijn klanten  

Artikel van Mark de Jonge

BonsenReuling in de bres voor vastgoedondernemers!
Meer artikelen van Mark de Jonge

Frits Panhuyzen

Foto van Frits Panhuyzen Sinds 1977 was de heer Panhuyzen actief als makelaar na het voltooien van zijn HBS opleiding en kandidaats Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Vanaf 1986 was hij mede eigenaar van Nolthenius|Panhuyzen Commercieel o.g. Makelaars te Arnhem. Later is deze vennootschap overgenomen door de Kamerbeek Groep en vervolgens door Meeùs (Aegon). In de periode 1999 – 2004 was hij directeur bij Meeùs. Tevens is hij van 1995 tot 2006 als mede initiator en directeur actief betrokken geweest bij het vastgoed groeifonds FiduVast. Hierdoor beschikt hij over specifieke kennis en ervaring met betrekking tot het besturen van een beleggingsfonds. Zijn huidige functie is algemeen directeur van SynVest Beleggingsfondsen.  

Laatste vijf artikelen van Frits Panhuyzen

Wat zijn de consequenties van Brexit voor de vastgoedmarkt?
Innovatieve winkelformule biedt kansen
Vastgoed is selectief goed
Vastgoed hét beleggingsalternatief
Vastgoedbelegger: opgepast! (2)
Meer artikelen van Frits Panhuyzen

Jeroen Hermus

Foto van Jeroen Hermus Jeroen Hermus MA MRICS RT is projectleider bij Brink Groep. Dagelijks is hij actief met het oplossen van financiële huisvestingsvraagstukken in de zorgsector. Zijn opdrachtgevers zijn zowel publieke als private partijen.  

Laatste twee artikelen van Jeroen Hermus

Zorgvastgoed: wie krijgt straks de meeste ‘likes’?
Beleggen in zorgvastgoed
Meer artikelen van Jeroen Hermus

Taco Ulrich

Foto van Taco Ulrich Taco Ulrich is directeur van Westplan Investors NV en is verantwoordelijk voor investor relations. Voorafgaand aan zijn indiensttreding bij Westplan Investors NV was hij eigenaar van makelaarskantoor HRS Makelaardij en werkzaam bij FDC, een verzekeringskantoor. De heer Ulrich is afgestudeerd aan de HEAO (Sales en Marketing ) in Den Haag en heeft zijn ‘Master of Studies in Real Estate’ afgerond aan de Amsterdam School of Real Estate (Universiteit van Amsterdam).  

Laatste vijf artikelen van Taco Ulrich

Klein percentage, grote gevolgen
Vijf vragen aan Taco Ulrich, directeur bij Westplan Investors over de Amerikaans woningmarkt
Hershel en de waarde van een hond
Mikken op markten buiten het vizier?
Waar op letten bij investeren in verhuurd vastgoed VS
Meer artikelen van Taco Ulrich

Martin van Gooswilligen

Foto van Martin van Gooswilligen Studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine als officier heeft hij 12 jaar een onderneming geleid die consumentengoederen produceerde en distribueerde aan retailketens in de Benelux. Sinds 2002 is hij actief in het vastgoedbeleggen en vanaf 2007 betrokken bij SynVest. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de commerciële aspecten van de beleggingsfondsen.  

Laatste vier artikelen van Martin van Gooswilligen

Zeven vragen aan Martin van Gooswilligen, directeur SynVest Fund Management B.V.
5 vragen aan Martin van Gooswilligen, directeur SynVest Fund Management B.V.
Investeren in Duits vastgoed zeer kansrijk
Vastgoed in Duitsland biedt solide kansen
Meer artikelen van Martin van Gooswilligen

Scope

Foto van Scope Scope Group is in Duitsland een van de meest toonaangevende dienstverleners op het gebied van financiële analyse en advisering. De groep analyseert en waardeert momenteel meer dan 150.000 beleggingen met een totale vermogenswaarde van ruim 230 miljard euro. Scope werd in 2000 opgericht en heeft vestigingen in Berlijn, Frankfurt am Main en Amsterdam. Scope Netherlands is een joint venture met Beurswaage en werd opgericht in 2011.  

Laatste vijf artikelen van Scope

Risicoaversie blijft troef in vastgoedmarkt
Kansen met huurwoningen
Amerikaanse vastgoedmarkten in herstel
Afwachtende houding vastgoedbeleggers
Duitse huizenprijzen stijgen weer
Meer artikelen van Scope

Huib Boissevain

Foto van Huib Boissevain De heer drs. H.W. Boissevain, MRICS Huib Boissevain heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de financiële wereld bij bedrijven als Van der Moolen, Zurich, Rabo Securities en VastNed. Sinds 2000 is Huib Boissevain als oprichter en CEO van Annexum verantwoordelijk voor de structurering en het beheer van vastgoed CV’s waaronder beleggingen in kantoren en winkels, woningen en zorgvastgoed. Andere vastgoedfondsen van Annexum zijn het Vastgoed Fundament Fonds N.V. en European Hospitality Properties, een investeringsfonds gericht op Europees hotel vastgoed  

Laatste vier artikelen van Huib Boissevain

Wederom onverantwoord gedrag DNB
DNB zaait onnodig paniek en stimuleert crisis
Taxeren van kantoren heeft geen zin, kasstromen waarderen wel
Op zoek naar oplossingen voor de kantorenmarkt
Meer artikelen van Huib Boissevain

Arjan Endhoven

Foto van Arjan Endhoven Arjan studeerde Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1999 aan de Belastingadviespraktijk van BDO in Amstelveen verbonden. Daarvoor werkte hij vijf jaar in de internationale corporate en vastgoedadviespraktijk van één van de grootste internationale accountants- en belastingadvieskantoren. In zijn dagelijkse praktijk is hij partner Belastingadvies en adviseert hij met name op het gebied van vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht en omzet- en overdrachtsbelasting. Tot zijn cliënten behoren o.a. hotelexploitanten, private vastgoedinvesteerders, projectontwikkelaars, private en publieke vastgoedfondsen en initiatoren, merchant banks en institutionele beleggers. Hij schreef diverse publicaties in vaktijdschriften, gaf les aan o.a. de NVM SOM en was spreker op en organisator van diverse seminars van BDO. Arjan is lid van de Vereniging Vastgoedfiscalisten. Voor BDO Nederland is hij de liaison partner in het real estate competence center van BDO International.  

Laatste vijf artikelen van Arjan Endhoven

Recreatiewoning: Wel of geen woning?
Btw-vrijstelling beheer vastgoedfondsen?
Beheersing van vastgoedwaarderingen
Wijziging btw-regels opstal en erfpachtrecht op onroerende zaken
Op vakantie met de BTW
Meer artikelen van Arjan Endhoven

Patrick van Harderwijk

Foto van Patrick van Harderwijk Patrick van Harderwijk is verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van Westplan. Voor zijn komst naar Westplan in 1998 was hij manager corporate finance en was hij medeverantwoordelijk voor de investor relations bij een Rotterdamse investmentbank. Hij voltooide de studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Patrick is docent aan de Amsterdam School of Real Estate van de Universiteit van Amsterdam, bestuurslid van de Entrepreneurs Organization Nederland (EON) en oprichter en voormalig bestuurslid van Stichting Transparantie Vastgoedfondsen. Deze stichting streeft naar een verdere professionalisering en transparantie van de markt voor besloten vastgoedfondsen. Patrick is getrouwd met Fraukje en heeft drie kinderen: Trijntje, Jelle en Gilles.  

Laatste twee artikelen van Patrick van Harderwijk

Nederlandse belegger voorziet stijging dollar
Huurappartementenmarkt USA, een overzicht
Meer artikelen van Patrick van Harderwijk

Rogier Hentenaar

Foto van Rogier Hentenaar Rogier Hentenaar is hoofdredacteur van Vastgoedjournaal en verantwoordelijk voor de verslaggeving over de commerciële vastgoedmarkt zoals over (niet-)beursgenoteerde vastgoedfondsen, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en makelaars. Ook schrijft hij met regelmaat over de ontwikkelingen in de Nederlandse woningmarkt.  

Laatste vijf artikelen van Rogier Hentenaar

Nu doorpakken met gelijk speelveld corporaties en vastgoedbeleggers
Afleidingsmanoeuvre Staal gaat niet werken
KPMG brengt vastgoedsector enorme imagoschade toe
Stunt homowijk geslaagd?
Vastgoedsector dient eerst winkeliers mee te krijgen bij aanpassing huurrecht
Meer artikelen van Rogier Hentenaar

Niek van Dijck

Jan van der Wel

Foto van Jan van der Wel Jan van der Wel heeft tientallen jaren ervaring bij verschillende (vastgoed)banken en financiële instellingen. Hij bekleedde er diverse commerciële en leidinggevende functies in vastgoedbeleggingen,-financiering en in corporate banking. Na afronding van zijn opleiding Master of Financial Planning aan de Erasmus in 2008 richt hij zich als zelfstandige praktijk vooral op 'Het nemen van financiële beslissingen" door de particulier, ZZP-er, of de DGA. Of het nu om de planning gaat van iemands inkomen of pensioenvoorziening, de consequenties van de aankoop van een huis, een (vastgoed)beleggingsstrategie, estate planning, de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid of van een overlijden. Zijn uitgebreide vastgoedexpertise komt hem dagelijks van pas bij vragen over beleggingen. Zijn credo is 'Geld maakt niet gelukkig', maar als je weet waar je financieel aan toe bent, dan geeft je dat de rust om aan je levensgeluk te werken. Zijn ambitie is om daar een flinke steen aan bij te dragen. Zijn e-mailadres is: j.van.der.wel@yourfinancials.nl en website: www.yourfinancials.nl.  

Laatste twee artikelen van Jan van der Wel

Zowel de particuliere belegger in vastgoedfondsen, als de doorsnee particulier laat steken vallen
Vastgoedvergelijker presenteert columnist Jan van der Wel
Meer artikelen van Jan van der Wel

Gerdo de Jager

Foto van Gerdo de Jager Gerdo de Jager (1971) studeerde International Business Administration aan de Hogeschool Utrecht. Na zijn afstuderen (1995) is hij als ondernemer op een breed terrein van vermogensadvies actief, en beschikt over een netwerk van professionals binnen de vastgoed- en bancaire wereld. Vanuit zijn praktijk met vermogensvraagstukken van ondernemers en vermogende particulieren heeft hij sinds 2005 ervaring opgedaan met beleggingen in niet-beursgenoteerd vastgoed en de daaraan verbonden behoefte aan informatie. De oprichting van Beurswaage was een logisch gevolg. Hij is geregistreerd senior beleggingsadviseur bij DSI (Dutch Securities Institute), en is als columnist verbonden aan IEX.nl en Analist.nl. Voorheen schreef hij tevens columns voor onder andere Inveztor.  

Laatste vijf artikelen van Gerdo de Jager

Vastgoed gewild als inflatiehedge
Waar liggen de kansen in 2013?
Inspelen op de kamernood onder studenten
Beleggen in parkeergarages
Kantoorbelegger moet verlies nemen
Meer artikelen van Gerdo de Jager

Nick Blom

Foto van Nick Blom Nick Blom is na zijn HBO Makelaardij opleiding, begonnen als woning makelaar in Amsterdam. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar een van de grootste aanbieders van niet-beursgenoteerd vastgoedfondsen van Nederland. Daar is hij gestart als vastgoedmanager (beheer) en uiteindelijk is hij verantwoordelijk geweest voor een commerciële afdeling gericht op particuliere beleggers. Sinds 2009 is Nick directeur van Vastgoedvergelijker.nl en hoofdredacteur van het maandelijkse Vastgoedvergelijker.nl E-magazine.  

Laatste vijf artikelen van Nick Blom

Retail online of offline
Op bezoek bij Huib Boissevain (Annexum) en Harm Scholte (Homburg Capital)
Nominaties Beste Vastgoedfonds Aanbieder 2011 bekend.
Vastgoedvergelijker.nl E-magazine December
Vastgoedvergelijker.nl E-magazine November.
Meer artikelen van Nick Blom