Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Zilver Wonen Fonds Beheer BV

Zilver Wonen Fonds

Het Zilver Wonen Fonds is reeds twee jaar actief. Inmiddels zijn er meer dan 2.500 aanvragen van woningeigenaren ontvangen. Hiervan komen 300 woningen direct in aanmerking voor de dienstverlening en zijn er reeds meer dan 40 woningen aangekocht. Eind 2016 is de verwachting een woningportefeuille te hebben met een waarde van circa € 24 miljoen (ongeveer 120 woningen).

Het Zilver Wonen Obligatie Fonds koopt woningen van senioren (minimale leeftijd 65 jaar) in Nederland. Vervolgens gaan deze senioren de woning van ons huren. Via deze opzet kan de eigenaar van de woning de ‘’verborgen’’ financiële waarde benutten, zonder te verhuizen. De woningen worden aangekocht met een korting van minimaal 20% op de marktwaarde. Vanzelfsprekend verloopt de koop-/verkoop-/verhuurtransactie via een notaris. De jaarlijkse huursom bedraagt ten minste 5,5% van de marktwaarde. Als de huurder de woning verlaat, wordt deze verkocht tegen de actuele marktwaarde.

Uitgifte: 4,5% Zilver Wonen Obligatie Fonds III BV – 4 jarige gedekte obligatielening

Het Zilver Wonen Fonds opent het 3e vastgoedfonds met gedekte obligatieleningen. De woningportefeuille bestaat uit Nederlandse huurwoningen van senioren. Investeerders ontvangen een vaste rentecoupon van 4,5% welke per kwartaal wordt uitgekeerd. Als zekerheid wordt het recht van 1e hypotheek op de Nederlandse woningportefeuille verstrekt (notarieel vastgelegd). Hierdoor ontstaat een dekking van circa 100% op de inleg. Stichting Obligatiehouders Zilver Wonen Fondsen bewaart het hypotheekrecht. Het onafhankelijke stichtingsbestuur wordt aangestuurd door SGG Fund Administration Service. Obligatiehouders hebben via de stichting 1e rang en gaan voor op alle betrokken partijen.

Directie

T.J. van der Schelde

De heer van der Schelde is voormalig bankier bij de Rabobank (gedurende 25 jaar) waar hij diverse directiefuncties heeft vervuld in de regio Rotterdam. Sinds 2009 is hij partner bij de BSCO Group, een partij die zich bezighoudt met financieringen, investeringen en (proces)managementvraagstukken, veelal op het gebied van onroerend goed. Hij heeft een ruime maatschappelijke betrokkenheid op zowel economisch als cultureel en sportief gebied. Gezamenlijk met de heer Gambino heeft hij diverse projecten succesvol afgerond. In 2013 is besloten om gezamenlijk het Zilver Wonen Fonds op te richten. Daarin bundelen zij hun financiële expertise en kennis van vastgoed.

M. Gambino

De heer Gambino is sinds 1988 actief in de effectenwereld. In mei 2000 werden de cliënten van Nederland Effecten, het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar was, overgedaan aan Kreeuwen Effecten. Hierna vestigde hij zich als zelfstandig consultant. Met zijn bedrijf Sheldon Consult adviseerde en ondersteunde hij diverse financiële instellingen bij het plaatsen van emissies. Zijn cliënten waren voornamelijk actief in private equity en vastgoedinvesteringen. In 2008 richtte hijs amen met de heer De Louwer het bedrijf Sheldon Invest BV op. Deze financiële instelling is in het bezig van een vergunning als beleggingsonderneming op grond van artikel 2:96 van de Wft en staat daarmee onder doorlopend toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. Als bestuurder van Sheldon Invest is de heer Gambino door de AFM getoetst op deskundigheid en betrouwbaarheid.

 

Geplaatste vastgoedfondsen

Vastgoedvergelijker Video
Nieuwsbrief
Schrijf u nu in.
Elke maand kunt u het gratis e-magazine ontvangen van Vastgoedvergelijker.

Schrijf u nu in:
 
 
Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws